Επανέρχεται το αίτημα για υδροπλάνο στον Καϊάφα – Ετοιμάζει ξανά τον φάκελο προς την ΕΤΑΔ ο δήμος Ζαχάρως

Το αίτημα για υδατοδιάδρομο στη λίμνη του Καϊάφα επαναφέρει ο δήμος Ζαχάρως, με στόχο να προσφέρει ένα επιπλέον μεταφορικό «όπλο» στους επισκέπτες της Ηλείας, ώστε να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στα αξιοθέατα του νομού, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα, όπως η Αρχαία Ολυμπία και ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και τέσσερις φορές εκλεγμένος δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, δήλωσε χθες στην εφ. «Πατρίς» ότι η Ζαχάρω ήταν ο πρώτος δήμος που κατέθεσε αίτημα για υδατοδιάδρομο στον Καϊάφα πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο το εγχείρημα δεν προχώρησε εξαιτίας αντιρρήσεων της ΕΤΑΔ (τότε Τουριστικά Ακίνητα).

«Ο πρώτος δήμος που ξεκίνησε τη διαδικασία για να γίνει υδατοδιάδρομος η λίμνη, είναι η Ζαχάρω. Αν ανατρέξετε στο αρχείο σας, θα δείτε ότι προσγειώθηκε ένα υδροπλάνο για να δούμε τις αποστάσεις. Κάναμε την αίτηση, αλλά έφεραν αντίρρηση τα Τουριστικά Ακίνητα με το σκεπτικό ότι όταν προσγειώνεται το υδροπλάνο θα προκαλείται κυματισμός και θα επηρεάζει τα Λουτρά», είπε αρχικά ο κ. Χρονόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή από την άφιξη υδροπλάνων στην Ηλεία.

«Είναι ένα  μέσο που πρέπει να καθιερωθεί και αποτελεί γρήγορη μετακίνηση ανά πάσα στιγμή. Αν γίνει στη λίμνη του Καϊάφα υδατοδιάδρομος, θα μπορεί οποιοσδήποτε από τα Επτάνησα να πάει στην Αρχαία Ολυμπία και το ανάποδο, και θα γίνει μια καλή γραμμή για την περιήγηση των τουριστών, για να περιηγούνται οι τουρίστες, διότι το υδροπλάνο θα μπορούσε να πάει στο Κατάκολο και να μεταφέρει όσους έρχονται από την κρουαζιέρα στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στους καταρράκτες της Νέδας», συμπλήρωσε ο κ. Χρονόπουλος.

«Αδιαφανής» η Γαλάζια Σημαία

Ο κ. Χρονόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της Γαλάζιας Σημαίας, κάνοντας λόγο για «ύποπτα» κριτήρια με τα οποία βραβεύεται κάθε παραλία.

«Είμαι ένας από αυτούς που έχουν ζήσει στο πετσί τους τον τρόπο με τον οποίο δίνουν τη Γαλάζια Σημαία. Πριν από δέκα χρόνια παίρναμε Γαλάζια Σημαία και εμείς αλλά και η Κυπαρισσία, που έριχνε τα βοθρολύματα στη θάλασσα. Γαλάζια Σημαία έπαιρνε και η περιοχή απέναντι από την Ψυττάλεια. Ψάχνοντας διαπίστωσα ότι δίνεται από ΜΚΟ βάσει των χρημάτων που δίνεις. Μας ζήτησαν κι εμάς στην αρχή, αλλά διαπίστωσαν ότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη τις Γαλάζιες Σημαίες, διότι η θάλασσά μας είναι η καθαρότερη της Ελλάδας και είμαστε ο μόνος δήμος που έχει πάρει μηχάνημα και κοσκινίζει την άμμο εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 2004», υπογράμμισε ο κ. Χρονόπουλος.

«Η θάλασσα “μιλάει” από μόνη της ότι είναι καθαρή, για αυτό έχει περάσει στη συνείδηση των δημοτών και των επισκεπτών ότι έχουμε την καθαρότερη θάλασσα της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος και παράλληλα άφησε αιχμές εναντίον της μείζονος αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι οι μομφές περί κατασπατάλησης χρημάτων είναι ανυπόστατες και ισοδυναμούν με «λάσπη».

patrisnews.cpom

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ