Δυτική Αχαΐα: Άλλοι 35 τόνοι απορριμμάτων της Αγιάλειας στο Φλόκα σήμερα - "Κλείνουμε τον ΧΥΤΑ για όλους", απειλούν οι κάτοικοι - Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο

που θα γίνει το βράδυ στις 8

Ακόμη 35 τόνοι απορριμμάτων της Αιγιάλειας μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον ΧΥΤΑ Φλόκα της δυτικής Αχαΐας.

Το πρωί πέρασαν τα δύο φορτηγά, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της ΤΚ Φλόκα Παναγιώτης Διαμαντόπουλος και συνολικά μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί περίπου 75 τόνοι. "Αυτά είναι και τα τελευταία. Εμείς από σήμερα κλείνουμε την πύλη και θα δεν θα περάσουν ούτε τα δικά μας τα φορτηγά του δήμου δυτικής Αχαΐας", σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της πύλης του ΧΥΤΑ από το πρωί μαζί με κατοίκους της περιοχής. 

Νωρίτερα, ο κ. Διαμαντόπουλος μετέβη στον εισαγγελέα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. "Είμαστε σε όλα νόμιμοι. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται... δεν έχουν πάει σε άλλο ΧΥΤΑ, παρά μόνο στον δικό μας. Αυτό και μόνο, μας προβληματίζει", σχολιάζει ο πρόεδρος της κοινότητας.

Όπως αναφέρει, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο στο πρώην δημαρχείο της Ωλενίας, στα Λουσικά, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 με μοναδικό θέμα τη μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγάλειας στον ΧΥΤΑ Φλόκα. 

Τον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτ. Πατρών επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για έρευνα εναντίον παντός υπευθύνου περί παράβασης καθήκοντος που αφορά την απειλή της δημόσιας υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλόκα Διαμαντόπουλος Παναγιώτης ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαζαρακίου Κυριαζόπουλος Ευάγγελος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω Σουδενείκων Καλδίρη Αδαμαντία, εκπρόσωποι των Συλλόγων της κοινότητας Φλόκα, του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ωλενίας. Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Γκοτσόπουλος Βασίλειος, ο Δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Στεργιόπουλος Άγγελος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐα και Δημοτικός σύμβουλος Κουνάβης Παναγιώτης. 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης