Πάτρα: Το σχέδιο για εκκένωση ΑΒΕΞ - Λαδόπουλου και Πειραϊκής Πατραϊκής

ΣΤΟΧΟΣ Η AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Κατόπιν της λήψης αυστηρών μέτρων με την αύξηση αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της παραλιακής οδού της Ακτής Δυμαίων, με στόχο την αποτροπή αλλοδαπών να προσεγγίσουν την περίφραξη του νότιου λιμανιού, δρομολογούνται και άλλες ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Πρωταρχικός ρόλος εκτός από την απομάκρυνση μεταναστών από τις παλιές και επικίνδυνες εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίων, είναι και η ασφάλεια των ατόμων που έχουν βρει κατάλυμα στους συγκεκριμένους χώρους, όπως η ΑΒΕΞ, Λαδόπουλος και Πειραϊκή Πατραϊκή.

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης από τις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ στη συμβολή των οδών Ανθείας και Ακτής Δυμαίων, των περίπου 200 ατόμων που εκτιμάται πως διαβιούν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, έγγραφο της Πολεοδομίας Πατρών χαρακτηρίζει ως ετοιμόρροπα τα κτίρια του πρώην εργοστασίου. Μάλιστα έχει γνωστοποιηθεί στον ιδιοκτήτη και έχει προγραμματιστεί τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, για την αποτροπή εισόδου από αλλοδαπούς. Το αντίστοιχο είχε συμβεί και με το σεισμόπληκτο κτίριο του πρώην Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Το σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού, φαίνεται πως "πατά" στην πρόταση του Προέδρου και Διευθύντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκου Κοντοέ, για εκκένωση από μετανάστες των παραλιακών κτισμάτων, και συγκεκριμένα των παλαιών συγκροτημάτων Λαδόπουλου, Πατραϊκής και ΑΒΕΞ.

2645288.jpg

Τη διαβεβαίωση ότι έρχονται αποφάσεις για την άμβλυνση του μεταναστευτικού προβλήματος που επικεντρώνεται στην παραλιακή της Ακτής Δυμαίων, τόσο με την διαμονή αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις πρωην εργοστασίων, όσο και με την συνεχείς εφόδους στο νότιο λιμένα,  εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσαν επτά σύλλογοι των νοτιών συνοικιών της Πάτρας, τη Δευτέρα στα Κρύα Ιτεών.

Ο Αχαιός βουλευτής άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο χώρο των πρώην βιομηχανοστασίων σε ΑΒΕΞ και Λαδόπουλο όπου σήμερα φαίνεται να λειτουργεί ένας άτυπος καταυλισμός, όπως προ 15ετίας στην οδό Ευρώτα.

rizoulis-patratora.gr_.jpg

Το ερώτημα που γεννάται και ακόμα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα είναι, που θα μεταφερθούν οι περισσότεροι από 500 αλλοδαποί που διαμένουν στα παλιά εργοστάσια. Εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από τις αρχές, αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός μεταναστών που βρίσκεται στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα ανέρχεται στους 1.000.

Μ.Κ.Π

Πάτρα - Μεταναστευτικό: Διορία στους φορείς με τελεσίγραφο από κατοίκους για αποκλεισμό του λιμανιού

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ