Πάτρα - Μεταναστευτικό: Διορία στους φορείς με τελεσίγραφο από κατοίκους για αποκλεισμό του λιμανιού

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΙΤΕΩΝ

Ο αποκλεισμός του λιμανιού της Πάτρας, είναι η επόμενη κίνηση των κατοίκων των νοτίων συνοικιών της Πάτρας, στην περίπτωση που δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Αυτό κατέστησαν σαφές στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Κρύα Ιτεών, με πρωτοβουλία επτά Συλλόγων.

 Τη συνάντση συγκάλεσαν οι Σύλλογοι Κρύας Ιτεών Πατρών, Λεύκας, Νεάπολης, Γλαύκου, Ιτεών, Τέρψης και Παραλίας Πατρών.

Τη διαβεβαίωση ότι έρχονται αποφάσεις για την άμβλυνση του μεταναστευτικού προβλήματος που επικεντρώνεται στην παραλιακή της Ακτής Δυμαίων, τόσο με την διαμονή αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις πρωην εργοστασίων, όσο και με την συνεχείς εφόδους στο νότιο λιμένα,  εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.

Ο Αχαιός βουλευτής άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο χώρο των πρώην βιομηχανοστασίων σε ΑΒΕΞ και Λαδόπουλο όπου σήμερα φαίνεται να λειτουργεί ένας άτυπος καταυλισμός, όπως προ 15ετίας στην οδό Ευρώτα.
Στις υπό εξέλιξη ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Μετανάστευσης, για το θέμα αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος

«Αν φτιάξουμε στην Πάτρα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, θα βρεθούν πάλι στα κάγκελα» σχολίασε με νόημα ο κ. Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι και ενόψει του καλοκαιριού στην Πάτρα δεν μπορεί να υπάρχουν τριτοκοσμικές εικόνες με κυνηγητά προσφύγων με λιμενικούς και αστυνομία, κατάσταση η οποία υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής στις νότιες περιοχές ενώ παράλληλα αποτελεί μεγάλο πλήγμα και στις προοπτικές ανάπτυξης του νέου λιμανιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ Νικο Κοντοέ, ότι για το μεταναστευτικό  δαπανάται το 1/10 του προυπολογισμού του ΟΛΠΑ ενώ τόνισε ότι έχουν μειωθεί πολύ οι επιστροφές μεταναστών από την Ιταλία, δείγμα ότι στο λιμάνι οι έλεγχοι έχουν ενταθεί. 

Από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Μελάς επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που δοκιμάζονται και να τους εξασφαλίσουμε στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης, ενώ ένταση επικράτησε μεταξύ του Νίκου Τζανάκου και του βουλευτή Ανδρέα Ριζούλη με τον πρώτο να χρεώνει στο δεύτερο ανακολουθία στα προεκλογικά και μετεκλογικά κυβενρητικά λόγια για το θέμα.


    

Διαβάστε επίσης