Τυνήσιος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία… αλά Νίκαια

Ζούσε στην Μπρέσια

Σχεδίαζε να αντιγράψει τη φονική επίθεση της Νίκαιας όταν ο Μοχάμεντ Μπουλέλ παρέσυρε μέχρι θανάτου με φορτηγό 86 ανθρώπους, όμως, τα αιματηρά «πλάνα» του διεκόπησαν απότομα από τις ιταλικές αρχές…

Ο 23χρονος Τυνήσιος Μπεντιάντ Νασρεντίν, ο οποίος ζούσε στην Μπρέσια της Λομβαρδίας, έπεσε στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας και στη συνέχεια απελάθηκε, έπειτα από έρευνα για ύποπτη δραστηριότητα και διασυνδέσεις με ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. 

Αναλυτικότερα, ο Τυνήσιος διατηρούσε επαφές με έναν Μαροκινό ο οποίος ζούσε στο παρελθόν στο Μιλάνο και πλέον μάχεται με τους τζιχαντιστές σε Συρία ή Ιράκ. Ο Νασρεντίν επικοινωνούσε μαζί του διαδικτυακά και έπειτα από παραμονή στην Τυνησία επέστρεψε τον περασμένο Αύγουστο στην Ιταλία εκδήλωνε σαφείς ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης.

Όπως αναφέρει το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο 23χρονος από τον περασμένο Νοέμβριο είχε λάβει οδηγίες από φιλικό του πρόσωπο να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση όπως αυτή της Νίκαιας ή του Βελγίου ως εκδίκηση για τις ιταλικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο ο Τυνήσιος σκόπευε να εγκαταλείψει την Ιταλία για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. 

Η εισαγγελία της Μπρέσια έπειτα από την εντολή απέλασης, τον οδήγησε στο αεροδρόμιο της Μαλπένσα και από εκεί με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρώμη, έφτασε στην Τυνησία.

Συνολικά, από τις αρχές του 2015 απελάθηκαν από την Ιταλία 132 ύποπτοι, ενώ το 2016 οι ύποπτοι υπολογίζονται στους 66.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ