Boυλή: Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων

31/07/2025 | 17:39

Την έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Διονύσης Καλαματιανός, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

«Όσα συνέβησαν στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της 30ής Ιουλίου 2025, η οποία αφορούσε τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια Προκαταρτικής εξέτασης, δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος, των άρθρων 153 επ. του ΚτΒ και του άρθρου 5 του Ν. 3126/2003, αποτελούν κοινοβουλευτικό εκφυλισμό κι εκτροπή, με ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και του προεδρεύοντα της Βουλής», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ένας τέτοιος εκφυλισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Με βάση τα όσα συνέβησαν, η συζήτηση και η λήψη απόφασης επί των ανωτέρω προτάσεων, εκκρεμεί, δεν έχει περαιωθεί. Με την παρούσα, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων, για να προγραμματιστεί η συνέχιση της συζήτησης και της ψήφισης επί των προτάσεων συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης», αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

ΠΗΓΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα