Απάντηση Πούτιν στον Τραμπ: Κοινά ναυτικά γυμνάσια Ρωσίας – Κίνας

04/08/2025 | 13:24

Κοινά ναυτικά γυμνάσια πραγματοποίησαν την Κυριακή, 3 Αυγούστου, η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες επιχειρούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους. Οι ναυτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι διέταξε να αναπτυχθούν δύο πυρηνικά υποβρύχια «στις κατάλληλες περιοχές», αντιδρώντας σε σχόλια του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι πολεμικά σκάφη του, μαζί με πλοία του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις και βολές στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων κοινών γυμνασίων.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ανέφερε ότι ρωσικά και κινεζικά πολεμικά σκάφη κινούνταν σε κοινή ομάδα, στην οποία περιλαμβανόταν ένα μεγάλο ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο και δύο κινεζικά αντιτορπιλικά. Πρόσθεσε δε ότι στα γυμνάσια μετέχουν ντιζελοηλεκτρικά υποβρύχια από τις δύο χώρες, καθώς και ένα κινεζικό πλοίο διάσωσης υποβρυχίων.

Τα γυμνάσια εντάσσονται στο πλαίσιο των ασκήσεων «Θαλάσσια Αλληλεπίδραση 2025», οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν την Τρίτη, 5 Αυγούστου.

Το Interfax ανέφερε ότι Ρώσοι και Κινέζοι ναύτες θα διεξάγουν βολές πυροβολικού, θα εξασκηθούν σε ανθυποβρυχιακές και αντι-αεροπορικές αποστολές και θα βελτιώσουν τις κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

Η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις για να βελτιώσουν τον συντονισμό μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών τους.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η εντολή του για τη μετακίνηση των αμερικανικών υποβρυχίων κοντά στη Ρωσία δόθηκε σε απάντηση των «εξαιρετικά προκλητικών», όπως τα χαρακτήρισε, σχολίων του Μεντβέντεφ σχετικά με τον κίνδυνο πολέμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό