Αναβολή της υποδοχής προσφύγων από την Ελλάδα ζητεί η Βιέννη

18/01/2016 | 20:39

Δωδεκάμηνη αναβολή της υποδοχής από μέρους της 1.491 προσφύγων από Ελλάδα και 462 από Ιταλία, στο πλαίσιο της κοινοτικής συμφωνίας μετεγκατάστασης, ζήτησε η Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την Τρίτη σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νόιε Τσιούρχερ Τσάιτουνγκ».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει το αίτημα της Αυστρίας, η οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση να υποδεχθεί συνολικά 1.953 πρόσφυγες από τις δύο αυτές χώρες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει την ύπαρξη κενών θέσεων.

Η σχετική δέσμευση της Βιέννης είχε γίνει στη βάση της σχετικής απόφασης για κατανομή των προσφύγων στις χώρες – μέλη της, που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις έντονες τότε αντιδράσεις της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έως τώρα 17 χώρες – μέλη της Ε.Ε. έχουν δημιουργήσει συνολικά 4.237 θέσεις για την υποδοχή προσφύγων, ενώ 11 χώρες – ανάμεσά τους και η Αυστρία – έχουν παραμελήσει αυτή την υποχρέωσή τους.

Ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι, ως προς το αίτημα της κυβέρνησης για αναβολή, δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Νέο σοκ στη Δυτική Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος

Νέα τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Αχαΐα: Πυρκαγιά σε καφέ (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός