Ν. Καραθανασόπουλος: Νέα φορολογικά βάρη και περικοπή δαπανών για τον λαό

15/12/2024 | 13:53

Kαι τις πέντε ημέρες που συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός, η κυβέρνηση εξαπέλυσε μια συντονισμένη προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, η οποία όμως έρχεται σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα, με την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στην καταληκτική του ομιλία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Τον πλούτο που παράγει ο λαός, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τον καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες, οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων. «Χορηγός σας σε αυτό το αφήγημα είναι και η αντιπολίτευση όλων των άλλων κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου, οι οποίοι δεν αμφισβητούν τον πραγματικό υπεύθυνο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός αλλά και συμπλέουν μαζί σας στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Η σταθερότητα που επικαλείται η κυβέρνηση αφορά απλά και μόνο τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των μονοπωλίων. Είναι η σταθερότητα για τη μεγέθυνση των καπιταλιστικών κερδών στο βωμό των οποίων εξακολουθούν να θυσιάζονται οι ανάγκες, τα δικαιώματα αλλά και η ίδια η ζωή του λαού», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ανέφερε επίσης, ότι ενώ η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ορμητήριο αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και αποτελεί και στόχο αντιποίνων, ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ο χρήσιμος μηχανισμός καταλήστευσης των πολλών με νέα φορολογικά βάρη και νέα περικοπή δαπανών και χορηγίας για τους λίγους, είναι προϋπολογισμός μετατροπής της ελληνικής οικονομίας σε πολεμική οικονομία, με νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα