ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ σχετικά με την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

15/01/2025 | 17:50

Συνεδριάζει αύριο το πρωί, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Αίθουσα 111 στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, με αντικείμενο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση -πέραν του Κων/νου Καραμανλή που ήταν Πρωθυπουργός- που επιλέγει ο Πρωθυπουργός έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του. Εδώ υπάρχει μια απροκάλυπτη επιχείρηση κατά τη γνώμη μου να κοντύνει ο θεσμός του Προέδρου και να έρθει στα κομματικά και προσωπικά μέτρα του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του το πρωί στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα δεν θα υπερψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και θα φέρει τη δική του πρόταση.

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για μια βαθιά αρνητική καινοτομία και υποστήριξε ότι «η πρόταση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι πάει να λύσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα». «Είναι όμηρος -φαίνεται- ο κ. Μητσοτάκης αφενός των εσωκομματικών του ζητημάτων και αφετέρου της προσωπικής πολιτικής του ανασφάλειας», σχολίασε.

Απαντώντας σχετικά με το «κυβερνητικό επιχείρημα» ότι ο κ. Τασούλας είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε: «Έχει καμία σχέση ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι πάντα από το πρώτο κόμμα που είναι πλειοψηφία. Θα ήταν μικρόψυχο, αν θέλετε, να μην ψηφίσεις τον προερχόμενο από την πλειοψηφία ΠτΒ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχεδόν πάντα είναι από κάποιο άλλο κόμμα».

Πρόσθεσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση σπάει μια επιτυχημένη παράδοση και έχει μονοκομματικά ή και μονοκρατορικά χαρακτηριστικά αυτή η επιλογή: ο κ. Μητσοτάκης παίρνει έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του και επιλέγει να τον εγκαταστήσει στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό». «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το αρ.30 παρ.1, είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος και πρέπει συνεπώς να μπορεί να συμπυκνώσει την εθνική ενότητα, να εγγυηθεί τη θεσμική ομαλότητα και να αναδεικνύει την ισορροπία του πολιτικού συστήματος», είπε.

Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της πρότασης που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ. «Η πρότασή μας θα αντικατοπτρίζει ακριβώς τη λογική μας σε σχέση με τον θεσμό. Ο λόγος που δεν τοποθετηθήκαμε ως τώρα σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα είναι γιατί σεβόμαστε τον θεσμό αλλά και το πρόσωπο της Προέδρου», ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΗΓΗ

 

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε δύο ανήλικα κορίτσια