Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κείμενο κριτικής για τα «μαύρα ταμεία» από τη φρουρά Τσίπρα

11/07/2024 | 18:44

Ολοκληρώθηκε χωρίς να βγει λευκός καπνός η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία αν και διήρκεσε παραπάνω από τέσσερις ώρες, εντούτοις δεν κατάφερε να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στους χειρισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με ευθεία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Απεναντίας, μετά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα στελέχη της «φρουράς Τσίπρα» επανήλθαν σήμερα με νέο και ενυπόγραφο κείμενο κριτικής κατά της ηγεσίας του κόμματος, θίγοντας τρία σημεία.

Τα 3 σημεία

Το πρώτο σημείο, στο οποίο στάθηκαν τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, το οποίο εκτιμούν ως απολύτως ενδεικτικό του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα.

Το θερμόμετρο, ωστόσο, έδειξε «κόκκινο», όταν στο ίδιο κείμενο κριτικής καταγράφονται οξείες αντιδράσεις για τα όσα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στην Κουμουνδούρου, με τους «8» συνυπογράφοντες το κείμενο να του ζητούν να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία.

Τέλος, στο κείμενο κριτικής περιγράφεται, κατά πληροφορίες, ως απολύτως λανθασμένη η επιλογή της διάλυσης όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρότεινε προχθές ο κ. Κασσελάκης, καταργώντας Οργανώσεις Μελών και Νομαρχιακές Οργανώσεις.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα, καθώς ζητούμενο για τα 8 στελέχη που αντιδρούν είναι να υπάρξει απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά από ψηφοφορία, με την οποία η πλειοψηφία του οργάνου να τοποθετείται απέναντι στα όσα έχουν λεχθεί περί «μαύρων ταμείων» και οικονομικών.

Σημειωτέον ότι το νέο κείμενο κριτικής υπογράφουν οι:

· Αλέκος Φλαμπουράρης

· Όλγα Γεροβασίλη

· Κατερίνα Νοτοπούλου

· Θανάσης Θεοχαρόπουλος

· Γιάννης Ραγκούσης

· Κώστας Ζαχαριάδης

· Ζωή Καρκούλια

· Ελένη Συμεωνίδου

Παράλληλα, σύμφωνα με κομματικές πηγές κατατέθηκε πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την οποία συστήνονται ομάδες εργασίας ενόψει της ΔΕΘ που αφορούν πέντε τομείς:

· Στέγης

· Τραπεζών ιδιωτικού χρέους

· Μικρομεσαίων επιχειρήσεων

· Υγείας

· Εργασίας

Ταυτόχρονα, η Πολιτική Γραμματεία κάλεσε και ενημερώθηκε διεξοδικά από την οικονομική επιτροπή που έχει συσταθεί, κατά τις ίδιες πηγές, που μετέδιδαν πως υπήρξε απόλυτη ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος και λόγω της κρισιμότητας του θέματος, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεχίσει την συνεδρίασή της, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, εισερχόμενος στην συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης και πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ζήτησε από πλευράς του συγγνώμη για την καθυστέρηση, γιατί συνάντησε έναν πολίτη και είπε πως «πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου», όπως είπε.

protothema.gr

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής