ΠΑΣΟΚ: Να ανακληθεί η ΚΥΑ που υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος

11/07/2024 | 22:02

Στο θέμα των λογαριασμών ρεύματος παρεμβαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και ειδικότερα στο ζήτημα των επιστροφών επιδοτήσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: «Στη χώρα με το ισχυρό αποτύπωμα του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να επιδοτεί τους παρόχους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε., κατά τη μέχρι τώρα ενημέρωση.

Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η άρον άρον έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης την επομένη των ευρωπαϊκών εκλογών, σύμφωνα με την οποία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος προς τους παρόχους.

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας και άλλων επαγγελματικών φορέων είναι ενδεικτική της ανησυχίας και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους, προκειμένου η επιστροφή των χρημάτων, που προσεγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ, να γίνει χωρίς την επιπλέον επιβάρυνση της εγχώριας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η ανάκληση της συγκεκριμένης ΚΥΑ είναι μονόδρομος».

ertnews.gr

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μάζη

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση στην Εθνική – Τούμπαρε αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Επίδοξοι διαρρήκτες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω – Έμπαιναν σε σπίτι

Πάτρα: Απίστευτο τροχαίο πίσω από το νεκροταφείο! Τα οχήματα κατέληξαν στο πεζοδρόμιο! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για την Ελένη Σπυροπούλου – Tζέμα

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Γαβριλόπουλος

Πάτρα: Η γυναίκα φώναζε για βοήθεια, αλλά για άλλον λόγο!