Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα αναδρομικά – Πότε θα δοθούν σε Ένστολους, Δικαστικούς, Πανεπιστημιακούς

29/10/2018 | 10:11

Με τον μισθό του Δεκεμβρίου, περίπου 280.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί και δικαστικοί θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό και τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ξεκλειδώνει την επιστροφή των αναδρομικών στους εργαζομένους των ειδικών μισθολογίων παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με “Τα Νέα”, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει άμεσα προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθορίζεται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των ποσών στους δικαιούχους.

Τα ποσά που θα επιστραφούν ανέρχονται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε καθαρή βάση στα 800 εκατ. ευρώ και βαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό. Η μερίδα του λέοντος- 500 εκατ. ευρώ- πηγαίνει στους ένστολους.

Τα ποσά που θα εισπράξουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων ξεκινούν από 1.400 ευρώ και υπερβαίνουν ακόμη και τα 20.000 ευρώ με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Για τους ένστολους τα αναδρομικά αφορούν το διάστημα 1 Αυγούστου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Για τους γιατρούς του ΕΣΥ από 13 Νοεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Για τους Πανεπιστημιακούς από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Για τους δικαστικούς από 1η Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 

Πώληση ακινήτου
22/05/2025 | 23:02

Η Ελλάδα στην Επιτροπή Σύμβασης της UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η Ελεονώρα Μελέτη φέρνει στο επίκεντρο τα θέματα ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας

Πώληση ακινήτου

Επίσημα μέχρι το 2028 ο Ραφίνια στην Μπαρτσελόνα!

Πάτρα: Πανικός στη Γούναρη – Έπεσαν μάρμαρα από πολυκατοικία – Τραυματίστηκε σοβαρά άνδρας στο κεφάλι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νομοσχέδιο για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Μια μοναδική εκδρομή!

Επίκεντρο+: «Το Παραμυθοδάσος του Αισώπου» για 2 ακόμα Σαββατοκύριακα