Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού

09/10/2021 | 16:49

Το γερμανικό δίκτυο RND κάνει λόγο για ένα «μικρό ταξιδιωτικό θαύμα» στη χώρα μας, σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, στον τίτλο της οποίας επισημαίνεται ότι «η έκρηξη στον τουρισμό καθιστά την Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από ένα αδύναμο ξεκίνημα της θερινής περιόδου, «ο τουρισμός στην Ελλάδα ανθεί – δεν είναι μόνο ο αριθμός των επισκεπτών που αυξάνεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, αλλά και οι ταξιδιώτες που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα». Αυτό, επισημαίνεται, «έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων η προσδοκία των Ελλήνων ξενοδόχων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χάρη στην καλοκαιρία, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες της άνοιξης. Στο μεταξύ, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι «ενώ η διασυνοριακή εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφτασε μόλις στο 40% του επιπέδου του προ κρίσης έτους 2019, ανήλθε στο 86% στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ορισμένοι δημοφιλείς προορισμοί, όπως τα νησιά Μύκονος και Σαντορίνη, κατέγραψαν ακόμη περισσότερους επισκέπτες τον Αύγουστο απ’ ό,τι το προηγούμενο έτος-ρεκόρ 2019, τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα θεωρείται από τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς ως ο μεγάλος νικητής της σεζόν. Όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, η Ελλάδα ήταν αυτό το καλοκαίρι ο πιο δημοφιλής προορισμός στο εξωτερικό. Έτσι, η ελληνική ταξιδιωτική βιομηχανία αφήνει πίσω της την κρίση του κορονοϊού», αναφέρει ο συντάκτης και παραθέτει δηλώσεις ειδικών του κλάδου, οι οποίοι εκτιμούν ότι «πρόκειται για επιτυχία του ελληνικού σχεδίου για τον Τουρισμό».

Στο δημοσίευμα περιγράφονται ακόμη η αύξηση των εσόδων από την τουριστική κίνηση, αλλά και τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό που ισχύουν σήμερα στην Ελλάδα.

Πηγή

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου