ΔΝΤ: Πότε αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός

16/07/2022 | 10:53

Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν πιθανότατα να αυξάνουν τα επιτόκια μέχρι το 2023, οπότε και αναμένεται οι τιμές να αρχίσουν να πέφτουν ως αποτέλεσμα των ενεργειών των κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Οι τιμές των εμπορευμάτων, όπως το πετρέλαιο, μπορεί να έχουν πιάσει «ταβάνι» και πιθανότατα θα αρχίσουν να υποχωρούν τους επόμενους μήνες, αλλά, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα, οι κεντρικές τράπεζες θα αυξάνουν τα επιτόκια ως απάντηση στον κίνδυνος διολίσθησης σε ύφεση. 

«Οι κεντρικές τράπεζες εντείνουν τον έλεγχο του πληθωρισμού, είναι προτεραιότητα. Πρέπει να συνεχίσουν μέχρι να καταστεί σαφές ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σταθερά στέρεες», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στο CNBC την Παρασκευή.

«Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται, πρέπει να του ρίξουμε λίγο κρύο νερό», είπε χαρακτηριστικά. 

naftemporiki.gr

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ