Θα ανέβαινες; Αυτές οι κυλιόμενες σκάλες σε βουνό στην Κίνα είναι τρομακτικές

10/09/2024 | 11:22

Όσοι αποφασίζουν να ανέβουν σε ένα βουνό το κάνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πέρα ότι θέλουν να θαυμάσουν τη θέα, την ίδια ώρα είναι και μια «αναμέτρηση» με τον εαυτό τους, να τσεκάρουν αν μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι ένα «παιχνίδι» αντοχών και άσκησης και όχι μια βόλτα στο εμπορικό με κυλιόμενες σκάλες.

Ωστόσο, πλέον, φαίνεται ότι η ανάβαση ενός βουνού δεν είναι τόσο δύσκολη όσο την έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Τουλάχιστον σε ορισμένα βουνά.

Πρόσφατα, στην Κίνα κατασκευάστηκε η μεγαλύτερη κυλιόμενη σκάλα, η οποία σε πάει σχεδόν στην κορυφή του βουνού Τιάνμου της επαρχίας Τσετσιάνγκ. Οι σκάλες έχουν μήκος 350 μέτρων, ενώ το κόστος κατασκευής τους έφτασε τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι σκάλες αφήνουν τους επισκέπτες περίπου 300 μέτρα από την κορυφή – μέτρα τα οποία θα πρέπει να τα περπατήσουν. Μάλιστα, τους χειμερινούς μήνες ψεκάζονται με ειδικό υγρό για να μην παγώνουν.

Παλαιότερα, ο μοναδικός τρόπος για να ανέβει κανείς στο βουνό ήταν με τα πόδια, καλύπτοντας μια απόσταση τριών χιλιομέτρων σε περίπου 50 λεπτά. Τώρα, οι επισκέπτες χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να φτάσουν στην κορυφή, πληρώνοντας κάτι περισσότερο από 4 δολάρια για την είσοδο.

«Η αρχική μας σκέψη ήταν να φτιάξουμε ένα τελεφερίκ. Ωστόσο, η καμπίνα δέχεται συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών, ενώ οι κίνδυνοι είναι πολλοί περισσότεροι» δήλωσε ένας υπάλληλος του γραφείου τουρισμού της επαρχίας Τσετσιάνγκ.

Ωστόσο, η κατασκευή των κυλιόμενων έχει προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις. Από τη μια είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτές οι «ευκολίες» καταστρέφουν την εμπειρία της αναρρίχησης από την άλλη είναι αυτοί που τονίζουν ότι έχουμε γίνει πολύ τεμπέληδες ως άνθρωποι.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της