Σαλάτα με χαλούμι και πορτοκάλι

26/05/2023 | 16:38

Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια

1½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα

250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες

100 γρ. σπανάκι baby

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τη φλούδα και αφαιρέστε το κουκούτσι από τα πορτοκάλια. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πριονωτό μαχαίρι για να τεμαχίσετε το πορτοκάλι, κρατώντας τους χυμούς σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το λάδι και κάποια καρυκεύματα στο μπολ και ανακατέψτε καλά.

Τρίψτε το καρότο μέσα στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε το χαλούμι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Περάστε το baby σπανάκι μέσα από τα καρότα που έχετε στρώνει. Τοποθετήστε το μείγμα σε πιάτα και προσθέστε από πάνω το χαλούμι και τα πορτοκάλια.

 

ΠΗΓΗ

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)