Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί τον Νοέμβριο στη χώρα μας

22/11/2020 | 19:20

Ο κορονοϊός “καλπάζει” στη χώρα μας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αυτό φανερώνουν εξάλλου τα θλιβερά στοιχεία για τους θανάτους ασθενών με Covid, με τον Νοέμβριο να αναδεικνύεται ως ο πιο φονικός μήνας, μέχρι στιγμής.

Και αυτό γιατί μέσα στις 22 πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000. Το απόγευμα της Κυριακής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως 103 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου μέσα σε ένα 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας να έχει ανέλθει σε 1.630. Εξ’ αυτών, οι 1.004 είναι μέσα στον Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν η δεύτερη ημέρα που οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας έχουν φύγει από τη ζωή 10 συνάνθρωποί μας, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, ενώ ο νεότερος σε ηλικία ασθενής που έχει καταλήξει ήταν μόλις 25 ετών.

Οι 221 νεκροί ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών και οι 1.398 ήταν 65 ετών και άνω

 

Πηγή – enikos

 

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική