H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

22/05/2020 | 15:16

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί  την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου 2020.

Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους, που διήρκησαν από το 1916 μέχρι και το 1923.

Με την αρμόζουσα σεμνότητα και επισημότητα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στις 10.50 το πρωί στο Μνημείο στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού – Λεωφόρος Βενιζέλου και Ακρωτηρίου.

Η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊου COVID – 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Πάτρα: Μεθυσμένος αθλητής “στούκαρε” σε σταθμευμένο όχημα στην Ακτή Δυμαίων! (ΦΩΤΟ)

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν