«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές – εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

08/12/2025 | 15:38

Ένα συγκλονιστικό μάθημα ουσιαστικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης έδωσαν εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από 64 σχολεία της Αχαΐας, το Σάββατο το πρωί. 

Η αγάπη χωρίς όρους, που είναι και το σύνθημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ», πλημμύρισε στους πεζόδρομους της Μαιζώνος και της Αγ. Νικολάου κόντρα στις σταγόνες της βροχής.   

«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές - εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αχαΐας, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό,  με πρωταγωνιστές τους μαθητές έδειξε σε όλους τις σημαίνει πραγματική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Παράλληλα αποτέλεσε ένα γεγονός που αποκάλυψε το σπουδαίο έργο που επιτελείται στα σχολεία μας από  εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς. Μικροί και μεγάλοι μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, διδάχτηκαν την άλλη πλευρά της ζωής που σχετίζεται με την ασθένεια. Και μάλιστα στην πιο σκληρή μορφή της που είναι ο καρκίνος στα παιδιά.

«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές - εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και γιαγιάδες  με τις θαυμαστές δημιουργίες τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να προσθέσουν στον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» το ποσό των 28.458 ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη του πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών με καρκίνο.  

«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές - εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Σε αυτό το δυνατό μάθημα ζωής συμμετείχαν οι εξής: 

Νηπιαγωγεία – Παιδικοί Σταθμοί:

7ο, 10ο, 12ο, 15ο, 16ο, 18ο, 23ο, 26ο, 27ο, 34ο, 42ο,  49ο Πατρών, Καμινίων, Κάτω Αλισσού,  Λακκόπετρας, Σταυροδρομίου, Τέμενης, ʺΑναγέννηση”, ʺΗλιοχώρα”, ʺΝαυτίλος”, ʺΤο Ροζ Μπαλόνι”, ʺΤο Παραμύθι”

Δημοτικά Σχολεία:

1ο Οβρυάς, 2ο Ειδικό Πατρών, 2ο, 4ο, 6ο, 8ο, 10ο, 18ο, 20ο, 23ο, 26ο, 34ο, 43ο, 44ο, 47ο, 48o, 53ο, 56ο, 60ο, 61ο, 62ο Πατρών, Αγίου Βασιλείου, Ακταίου, Βραχναιΐκων, Κάτω Καστριτσίου, Σταυροδρομίου, Τέμενης Αιγίου, Χαλανδρίτσας

Γυμνάσια:

2ο Παραλίας, 21ο Πατρών, Κάτω Αχαΐας, Ρίου, Αρσάκειο Γυμνάσιο, Ιδιωτικό Γυμνάσιο ʺΘεμέλιο”

Λύκεια:

6ο ΕΠΑΛ, 2ο Ε.Κ. Πάτρας, ΓΕΛ Καμαρών, Αρσάκειο, Ιδιωτικό Λύκειο ʺΘεμέλιο” 

Φορείς:

  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Πατρών,
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πρότυπου Γυμνασίου & Λυκείου,
  • Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ρίου ‘Η Ζωοδόχος Πηγή’,
  • Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ρυθμός – Κίνηση»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλεϊκων “ο Άγιος Χαράλαμπος”
«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές - εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εθελοντικές ομάδες «Will you…Marrow Me?» και «Better ToMarrow» του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», που χρηματοδοτεί η «ΦΛΟΓΑ» για την ταυτοποίηση των δειγμάτων, επιτυγχάνοντας την εγγραφή 58 υποψηφίων δοτών.  

Η μεγάλη οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ» ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια και κυρίους τους μαθητές, την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου με την οποία συνδιοργανώνεται η δράση καθώς και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αχαΐας. 

«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές - εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Καθοριστική  στην όλη διοργάνωση είναι η στήριξη της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων (Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Πολιτιστικός Τομέας), του παραρτήματος Πάτρας του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», της επιχείρησης «ΚΡΕΟΣΥΣ» του κ. Σταύρου Μαλλιώρη ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρείχε φορτηγό αλλά και προσωπικό για τη μεταφορά και το στήσιμο των πάγκων και φυσικά των γονιών και εθελοντών του Συλλόγου.

Η «ΦΛΟΓΑ» οφείλει θερμές ευχαριστίες και στον εμπορικό κόσμο που εδρεύει στον πεζόδρομο καθώς όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην εκδήλωση αλλά διευκόλυναν την υλοποίησή της.

«ΦΛΟΓΑ» Πάτρας: Μαθητές - εκπαιδευτικοί και γονείς 64 σχολείων της Αχαΐας δίδαξαν τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Τέλος ευχαριστεί θερμά τους φορείς που με τη φυσική τους παρουσία ενθάρρυναν τους μικρούς μαθητές για την πράξης τους. Ειδικότερα τον υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσωνα Φωτήλα, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νικόλαο Δελέγκο, την προϊσταμένη Εκπαιδυετικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας Βασιλική Γκολώνη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Θεόδωρο Ξυλιά και Μάχη Σιώρου, τους διοικητές των νοσοκομείων «Αγ. Ανδρέα» Ιωάννη Μπακαβό, του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, την πρόεδρο των Αρχιτεκτόνων Ολυμπία Λόη, την γιατρό και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης «Δημητρίου και Βέρρας Σφήκα» Ιουλία Συροκώστα.

Η αγάπη όλων των παραπάνω και των απλών πολιτών ενδυναμώνει τη «ΦΛΟΓΑ» και σκορπίζει ελπίδα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.   

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)