Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνει σήμερα, Τρίτη 14 Οκτωβρίου, ολόκληρη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Αντιδρούν στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας — το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται οι διατάξεις που, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, «νομιμοποιούν» την 13ωρη ημερήσια εργασία και «υπονομεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα στο 8ωρο».
Στην Πάτρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ



Τα αιτήματα της ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους σε πανεργατική απάντηση, ζητώντας την κατάργηση του 13ώρου, τη μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου και την επαναφορά ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν Εργατικά Κέντρα από Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Εύβοια, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Χανιά και πολλές ακόμη περιοχές, όπως και Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμάκου, Τύπου, Λογιστών και Σιδηροδρομικών.
Τα συνδικάτα δηλώνουν αποφασισμένα να κλιμακώσουν τον αγώνα, τονίζοντας πως το νέο νομοσχέδιο «καταργεί κατακτήσεις δεκαετιών» και μετατρέπει το δικαίωμα στην εργασία σε «ελαστικό προνόμιο».