Καρναβαλική ποδηλατάδα θα αναστατώσει ευχάριστα την Πάτρα

09/02/2023 | 17:45

Μια ξεχωριστή εκδήλωση που αναμένεται να αφήσει μια χαρακτηριστική αποκριάτικη πινελιά και να μεταδώσει χρώμα, ευφορία, ζωντάνια και έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11πμ με τη διοργανωτική φροντίδα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και τη συνεργασία του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Πρόκειται για την Καρναβαλική Ποδηλατάδα που θα μεταφέρει αύρα αισιοδοξίας και χαράς στην πόλη. Η Καρναβαλική Ποδηλατάδα διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι να είναι μασκαρεμένοι, να χρησιμοποιούν μόνο ποδήλατα (όχι πατίνια) και να τα στολίσουν αποκριάτικα.

Στην Καρναβαλική Ποδηλατάδα δεν υπάρχει όριο ηλικίας αφού θα συμμετάσχουν ενήλικες, έφηβοι 13-17 ετών και παιδιά 6-12 ετών. Για τα παιδιά 6-12 ετών είναι απαραίτητη η συνοδεία κάθε παιδιού από ενήλικα.

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης θα είναι η πλατεία Υψηλών Αλωνίων το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στις 11πμ. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι: πλατεία Υψηλών Αλωνιών, Σισίνη, Δημητρίου Γούναρη, Κορίνθου, Κιλκίς, (αριστερά), Κωνσταντινουπόλεως / Μαιζώνος και τερματισμός στο κάτω τμήμα της Πλατείας Γεωργίου Α΄. 

Στην εκκίνηση της Ποδηλατάδας και στο ιστορικό κέντρο κατά τη διαδρομή της θα υπάρχει Bubble Parade με τίτλο “Ο κήπος των ευχών”. Πρόκειται για μετακινούμενη διαδραστική παράσταση με μουσική, χορό και φυσικά εκατομμύρια bubbles (σαπουνόφουσκες) από την La Petite Marguerite (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης) που θα προσδώσει στο γεγονός μια εντυπωσιακή εικόνα με χρώματα, κέφι και καρναβαλικές πινελιές. Είναι μια «παράσταση» η οποία ξεφεύγει από τη φόρμα της σκηνικής δομής και θα περιοδεύει δημιουργώντας μια συνθήκη κατά τη διάρκεια της οποίας κοινό και ερμηνευτές θα αλληλεπιδρούν μέσα από τον αιωρούμενο κόσμο των bubbles.

Δυο πλανόδιοι ειρηνοποιοί καταφθάνουν σε μια χώρα γεμάτη γκρίνια και φασαρία. Ο ήλιος και το φεγγάρι κλαίνε διαρκώς, τα σύννεφα ανασαίνουν λυπημένα και τα δάση χορεύουν μόνα δίχως μουσικές. Στα βουνά η φύση αρρωσταίνει και στις  πόλεις τα παιδιά δεν μοιράζονται πια αγκαλιές… Μα τι συμβαίνει; Ας έρθει κάποιος να αλλάξει το ρολόι, να γεμίσει ο τόπος φυσαλίδες, να ξαναφτιάξουμε τον κόσμο από την αρχή και να ζήσουμε και πάλι μαζί!

Στο σημείο ολοκλήρωσης της Καρναβαλικής Ποδηλατάδας, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα προσφερθούν μικρά αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Παρουσιαστής στην Καρναβαλική Ποδηλατάδα θα είναι ο Παναγιώτης Μουλίνος.

Μεταμφιεσθείτε, στολίστε καρναβαλικά τα ποδήλατά σας, επιστρατεύστε κέφι και χαρούμενη διάθεση. Αναλάβατε δράση επί ποδηλατικών τροχών με γνήσιο καρναβαλικό πνεύμα συμμετέχοντας στην Ποδηλατάδα μεταμφιεσμένων στους δρόμους της Πάτρας.

 

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής