Ν. Παπανδρέου για Γάζα: Η σιωπή και η αδράνεια ισοδυναμούν με συνενοχή

30/07/2025 | 10:37

Περισσότεροι από 40 ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν άμεση δράση από την ΕΕ και τον ΟΗΕ για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Ο Νίκος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που συνυπογράφει το κείμενο αυτό στο οποίο τονίζεται πως  «τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ευθύνη να δράσουν. Δεν υπάρχουν ικανές δικαιολογίες για την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τη σφαγή στη Γάζα. Η προστασία των αθώων ζωών πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητα».

Στην ίδια επιστολή οι ευρωβουλευτές καλούν τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «η ισραηλινή κυβέρνηση, πρέπει να λογοδοτήσει» καθώς παραβιάζει με τις ενέργειές της τη Συνθήκη της Γενεύης και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει μαζί τους συναδέλφους του την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την διασφάλιση της παράδοσής της στους Παλαιστινίους καθώς και την πλήρη αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ.

 «Είναι ηθική επιταγή για τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δράσουν. Η σιωπή και η αδράνεια ισοδυναμούν με συνενοχή.

Οι μελλοντικές γενιές θα κρίνουν τους σημερινούς ηγέτες για την αντίδρασή τους, ή την έλλειψη αυτής, στις φρικαλεότητες στη Γάζα. Η αποτυχία να δράσουν τώρα θα μείνει στη μνήμη ως ένα ηθικό στίγμα.», καταλήγει η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Αχαΐα: Οι διαρρήκτες ήλθαν από την Αθήνα, αλλά δεν κατάφεραν να αρπάξουν το ΑΤΜ – ΦΩΤΟ