Στη Ρακίτα ο Φωκίων Ζαΐμης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής – Παρών και στα εγκαίνια της ιστορικής πηγής

28/07/2025 | 12:39

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ρακίτα Αχαΐας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης παρευρέθηκε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία,την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και εκπροσώπων φορέων του τόπου. Στη συνέχεια ο κ. Ζαΐμης έδωσε το παρόν στα εγκαίνια τηςόμορφης κατασκευής στην πηγή Κοκκινόβρυση, μαζί με την πρόεδρο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρακίτας “Η Αγία Παρασκευή” Ευθαλία ΚατσιγιάννηΧάχαλη.

«Η Αγία Παρασκευή εύχομαι να φωτίζει τα μάτια μας για να βλέπουμε το κοινό καλό,και τις ψυχές μας για να πορευόμαστε με αγάπη. Συγχαρητήρια στα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγουπου βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου στην ιστορική πηγή. Η Ρακίτα είναι μια περιοχή διπλά ευλογημένη, διότι από την Κοκκινόβρυση ήπιαν νερό και οι ήρωες της  Ελληνικής Επανάστασης, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Αυτό που οφείλουμε, επίσης, να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι ότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να παραμείνει ένα δωρεάν δημόσιο αγαθό για όλους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία