Προεδρικό Μέγαρο: Το παρασκήνιο πίσω από την ένταση των πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι

25/07/2025 | 10:23

Χαρακτηριστικά ακραίας πόλωσης παίρνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, και ενώ είχαν προηγηθεί κι άλλες υποθέσεις, όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές, που είχαν ανεβάσει το πολιτικό «θερμόμετρο» στα ύψη. Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε και στη χθεσινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Στα ύψη ανέβηκε η «θερμοκρασία» στο Προεδρικό Μέγαρο, και όχι λόγω καύσωνα. Η ένταση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ήταν εμφανής όταν κάθισαν στο κιόσκι του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ φανερή ήταν η αμηχανία μεταξύ τους ακόμη και κατά τον χαιρετισμό τους.

Κ. Μητσοτάκης: «Μας κατηγορούν με χυδαίους χαρακτηρισμούς»

«Υπήρχε ένταση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους δημοσιογράφους που τον περιτριγύρισαν στα «πηγαδάκια». «Είναι πολύ δύσκολο να προσποιούμαστε ότι συναντιόμαστε κοινωνικά και χαλαρά με συνομιλητές που μας κατηγορούν με απαξιωτικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Και αυτό επισημάνθηκε από μένα» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε λέξεις όπως «συμμορία, μαφία, καμόρα, χούντα, καθεστώς» που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατά της κυβέρνησης

Η απάντηση Ανδρουλάκη και Φάμελλου

«Δεν είναι έντονο το κλίμα αλλά οι συνθήκες λόγω πολλών δικογραφιών» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δίνει δικαιώματα για να γίνονται χαρακτηρισμοί». «Ο χαρακτηρισμός για εγκληματική οργάνωση εμπεριέχεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας» πρόσθεσε.

Σε ρόλο «Κυανόκρανου» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

«Τους ζητήσατε να κατεβάσουν τους τόνους;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, ο οποίος τους εκμυστηρεύτηκε ότι ο ίδιος άνοιξε τη συζήτηση γιατί κάποιοι τον είχαν ρωτήσει εάν θα παίξει τον «ρόλο Κυανόκρανου».

«Δεν αρέσκομαι στην ματαιοπονία» απάντησε δεικτικά μεν, με χιούμορ δε, ο κ. Τασούλας.

newsit.gr

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία