Η Εθνοφρουρά αναπτύσσεται και στους δρόμους του Τέξας

11/06/2025 | 12:09

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου, την ανάπτυξη των εφέδρων της Εθνοφρουράς στο Τέξας, σε ένα πλαίσιο κινήματος διαμαρτυρίας για τις απελάσεις παράτυπων μεταναστών που διατάχθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ήρεμες διαδηλώσεις είναι νόμιμες. Η επίθεση σε πρόσωπα ή αγαθά είναι παράνομη και θα προκαλέσει συλλήψεις», προειδοποίησε σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «X» ο Άμποτ, σημαντικό στέλεχος των ρεπουμπλικανών και γνωστό για την προώθηση μιας κατασταλτικής μεταναστευτικής πολιτικής στην πολιτεία του, η οποία συνορεύει με το Μεξικό.

Παράλληλα, η αστυνομία του Λος Άντζελες στην πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ότι προχωρά σε συλλήψεις των ομάδων που παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ για να αποτραπούν επεισόδια από διαδηλωτές που αντιτίθενται στη μεταναστευτική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Συνεχίζουν να συγκεντρώνονται πολλές ομάδες (…) και βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικές συλλήψεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σε ισχύ», ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης σε ανάρτησή της στο «X», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω ή να ορίσει το μέγεθος αυτού που εννοεί με τον όρο «μαζικές».

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλευρό επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Η Βίβιαν Σαμούρη στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές», «Μάτζικ 2025»

Δημήτρης Μάντζος: «Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το σενάριο του σκιάχτρου για να βάλει εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες»

Παναχαϊκή: “Σοβαρές παραλείψεις, που επισύρουν ακυρότητα των αποφάσεων, πιθανή η προσφυγή στο CAS”

Με μεγάλη επιτυχία το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Φιγαλείας»

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος Πιερρακάκη για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Πάρος: Σε ψυχιατρείο η μητέρα του βρέφους που πέθανε – Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Ισραήλ: Κλείνει τις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα