Τραγωδία: Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία – Τουλάχιστον 39 νεκροί και 75 τραυματίες ΒΙΝΤΕΟ – ΝΕΟΤΕΡΑ

19/01/2026 | 06:02

ΝΕΟΤΕΡΑ: «Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε εχθές Κυριακή στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας σημειώθηκε στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 75 με τους 15 να είναι σοβαρά.

Παράλληλα, ένας μάρτυρας δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι TVE ότι ένα από τα βαγόνια του πρώτου τρένου είχε ανατραπεί εντελώς.

«Στον εκτροχιασμό και τη σύγκρουση στο Adamuz της Κόρδοβα, υπάρχουν τραυματίες», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιφέρειας της Ανδαλουσίας στο X.

Σύμφωνα με τον ισπανικό οργανισμό σιδηροδρομικών υποδομών ADIF, το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην περιοχή Adamuz, πέρασε στη γραμμή της αντίθετης κατεύθυνσης και συγκρούστηκε με διερχόμενο τρένο, το οποίο επίσης εκτροχιάστηκε.

Δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοφωνίας RNE, ο οποίος επέβαινε σε μία από τις αμαξοστοιχίες, δήλωσε ότι η σύγκρουση «έμοιαζε με σεισμό». Όπως ανέφερε, επιβάτες χρησιμοποίησαν σφυριά έκτακτης ανάγκης για να σπάσουν τα παράθυρα των βαγονιών και να απεγκλωβιστούν.

Η πλήρης έκταση του ατυχήματος δεν είναι ακόμη σαφής και οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων. Οι ομάδες διάσωσης εργάζονται επί του παρόντος για να απεγκλωβίσουν τα άτομα που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί μέσα στα τρένα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν για πρώτη φορά στο σημείο του ατυχήματος στις 7.50 μ.μ, ενώ οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες στη διαδρομή Μαδρίτη-Ανδαλουσία έχουν ανασταλεί, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι συνολικά περίπου 400 άνθρωποι επέβαιναν στα δύο τρένα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις, ενώ η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ισαβέλ Ντίαθ Αγούσο, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία της περιοχής είναι διαθέσιμα για να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί.

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Μπήκε σπίτι του, τον απείλησε με όπλο και τον χτύπησε για να καταθέσει ψέμματα στις Αρχές!