Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

03/06/2025 | 23:32

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ. Η παρουσία του Αμερικανού προέδρου αναμένεται να επικεντρωθεί στην πίεση προς τους συμμάχους για αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Χάγη, με επίκεντρο τις αμυντικές δαπάνες των μελών και την ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας. Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι η δέσμευση των συμμάχων σε αυξημένες αμυντικές δαπάνες αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στη συμμαχία.

Όπως έχει δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου,ο Αμερικανός πρόεδροςεπιμένει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ, με 3,5% να αφορά την άμεση άμυνα και 1,5% σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υποδομές.

H εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, διέψευσε επίσης την πληροφορία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος γνώριζε για τις επιθέσεις με drones της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Πηγή: Reuters

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία