Τα αίτια της τραγωδίας στη Γέφυρα του Μπρούκλιν αναζητούν οι αρχές.
Εκπαιδευτικό πλοίο του μεξικανικού Πολεμικού Ναυτικού προσέκρουσε στο κάτω μέρος της γέφυρας, ενώ στα κατάρτια του ήταν σκαρφαλωμένοι δεκάδες ναύτες. Δύο νεκροί και επιπλέον 19 τραυματίες – εκ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση – είναι ο τραγικός απολογισμός.
Τα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media σοκάρουν.
Το πλοίο Cuauhtémoc, διακοσμημένο με λευκά φώτα και υψώνοντας μια μεγάλη μεξικανική σημαία, φαίνεται να πλησιάζει την άκρη του Brooklyn Bridge Park όταν το κατάρτι του χτυπάει στο κάτω μέρος της γέφυρας, σπάζοντας σε κομμάτια και καταρρέοντας στο κατάστρωμα.
Μέλη του πληρώματος φαίνονται να προσπαθούν να κρατηθούν από το κατάρτι, ενώ παριστάμενοι στην προβλήτα ουρλιάζουν και τρέχουν να απομακρυνθούν από το σημείο.
¡Impactante! El buque escuela Cuauhtémoc de la Armada de México chocó contra el Puente de Brooklyn al zarpar de Nueva York. Había marineros en los mástiles al momento del impacto. Se reportan 12 heridos y graves daños al velero. Las imágenes son estremecedoras. pic.twitter.com/avjGWXgfg7
— El Titular Noticias (@TitularNoticias) May 18, 2025
A massive pirate ship just hit the Brooklyn Bridge pic.twitter.com/eWRvh8Ognn
— Corso (@Corso52) May 18, 2025