Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην εκδήλωση για την κλιματική ανθεκτικότητα των αμπελώνων της Αιγιαλείας

16/05/2025 | 16:30

Εκδήλωση για την κλιματική ανθεκτικότητα των αμπελώνων της Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Μαΐου στις  6 μ.μ. στα παλαιά σφαγεία Αιγίου, στο πλαίσιο του έργου Germ Of Life που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg και στο οποίο συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών ως επικεφαλής εταίρος και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανάπτυξη, την δοκιμή και την υιοθέτηση μιας προληπτικής προσέγγισης και διαχείρισης κινδύνου ξηρασίας που θα βασίζεται στην συλλογή, την επεξεργασία και την αξιοποίηση συστημάτων που θα συμβάλλουν στην ειδοποίηση για κινδύνους ξηρασίας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πιλοτικό μετεωρολογικό δίκτυο Αιγιαλείας το οποίο θα συμβάλει στην βέλτιστη πρόβλεψη και θα παρέχει έγκαιρη ειδοποίηση για τις συνθήκες ξηρασίας.

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι: ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης,  ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο Οινολόγος, πρόεδρος Δικτύου «Οινοξένεια» Τάσος Δροσιάδης, ο Καθηγητής Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου και ο Καθηγητής Πρόεδρος Γεωπονικού Τμήματος Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέφανος Κουνδουράς.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πρωτοστατεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και μεταποίησης των τοπικών προϊόντων, με στόχο πάντα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με τη νέα αυτή δράση, αποδεικνύουμε ότι αναζητούμε επιστημονικά εργαλεία και καινοτόμους μεθόδους, για να προστατεύσουμε την τοπική παραγωγή από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συγκεκριμένα της ξηρασίας. Έτσι συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αμπελουργία και την οινοποίηση, αφού όπως είναι γνωστό, μέσα από τα ειδικά προγράμματα ανάδειξης και προβολής των αγαθών που παράγει ο τόπος μας, η Περιφέρεια έχει συστήσει τα κρασιά της Δυτικής Ελλάδας, σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.»

Forbes: Η λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών παγκοσμίως – Ποσά που ζαλίζουν

Eurovision 2025: Ρεκόρ 15ετίας! Η τηλεθέαση έφτασε το 64%

Σάλτσα καραμέλας με μούσμουλα

Αξίζει να δώσεις δεύτερη ευκαιρία; 5 tips από τον ειδικό πριν επιστρέψεις

Προσθέστε αυτούς τους καρπούς στο πρωινό και απογειώστε μνήμη και συγκέντρωση

Εβελίνα Παπούλια: Ήταν συνειδητή η απόφαση να χωρίσουμε, δεν το βλέπαμε να προχωράει

Οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν φύλλα για να καθαριστούν μετά το σεξ, σύμφωνα με μελέτη

Μπιμπέροβιτς: Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό