Πάτρα: Η "πανούργα" οικιακή βοηθός, η κάμερα ασφαλείας και τα 20.000 ευρώ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 63ΧΡΟΝΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πρώτη Ενημέρωση 10.30: Το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, απέσπασε σταδιακά από ηλικιωμένο ζευγάρι, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός 63χρονη Πατρινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η γυναίκα είχε εντοπίσει το σημείο ,όπου οι ηλικιωμένοι - 95χρονος και 85χρονη - είχαν κρύψει τις οικονομίες τους και συχνά πυκνά αφαιρούσε ποσά. Η παράνομη δράση της αποκαλύφθηκε στις 4 Ιουλίου, οπότε τα θύματα διαπίστωσαν κατά την καταμέτρηση των μετρητών πως λείπουν χρήματα.

Ενημέρωσαν συγγενικό τους πρόσωπο και οι υποψίες από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκαν στην οικιακή βοηθό, καθώς ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε πρόσβασει στο υπνοδωμάτιο των ηλικιωμένων.

Η απόφαση ήταν να τοποθετηθεί κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο χώρο. Η 63χρονη τη Δευτέρα, κατά την διάρκεια εργασίας καθαρισμού στο υπνοδωμάτιο, εντόπισε την κάμερα και δεν δίστασε να τη ξηλώσει!. Όταν έφυγε από το σπίτι των ηλικιωμένων, συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και κατά την έρευνα, βρήκαν την κάμερα στην τσάντα της.

Πληροφορίες του tempo24.gr, αναφέρουν πως στην κατοχή της οικιακής βοηθού, βρέθηκαν πολλές αποδείξεις από πρακτορείο ΟΠΑΠ, μεταξύ των οποίων και αρκετές με κέρδη που ξεπερνούν τις 3.500 χιλιάδες ευρώ.

Νεότερη Ενημέρωση 11.24: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, προχθές (9-7-2018) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 64χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ηλικιωμένων ημεδαπών, η 64χρονη εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός στην οικίας τους, είχε αφαιρέσει μέχρι και τις 4-7-2018, συνολικά το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, μέσα από ντουλάπα του σπιτιού.

Επιπλέον, η 64χρονη αφαίρεσε προχθές 9-7-2018, μια κάμερα που είχαν εγκαταστήσει οι παθόντες στην οικία τους, μετά την διαπίστωση της κλοπής του χρηματικού ποσού, ενώ όταν έγινε αντιληπτή από συγγενείς των παθόντων, τους την  παρέδωσε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην 64χρονη αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα από κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (750) ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης