Ζημιές από τον ισχυρό σεισμό 7,3 Ρίχτερ στα νησιά Βανουάτου

17/12/2024 | 06:40

Ακυρώθηκε πριν από λίγο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανοικτά των ακτών των νήσων Βανουάτου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο σεισμός, που αρχικά εκτιμήθηκε πως ήταν 7,4 βαθμών, προκάλεσε ζημιές σε κτήρια στην πρωτεύουσα των Βανουάτου —την Πορτ Βίλα—, ανάμεσά τους στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με βίντεο που επαλήθευσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή νεκροί σε αυτό το στάδιο.

Οι Αρχές στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν πως δεν θεωρούν πως υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει τσουνάμι, όπως και οι Αρχές στο Γκουάμ και στην Αμερικανική Σαμόα.

Το επίκεντρο του σεισμού, που αρχικά υπολογιζόταν πως ήταν 7,4 βαθμών, εντοπίστηκε μόλις 30 χιλιόμετρα δυτικά της Πορτ Βίλα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν περίπου 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις των αμερικανών σεισμολόγων, που αρχικά έκαναν λόγο για εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι