Ζέστη ή κρύο στη δουλειά;

12/06/2019 | 11:09

Η μελέτη του USC Marshall School of Business στην Καλιφόρνια και του WZB Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών στη Γερμανία είναι η πρώτη που συγκρίνει τα φύλα και την επίδραση της θερμοκρασίας στις γνωστικές τους επιδόσεις.

Η έρευνα αποκάλυψε συγκεκριμένους επιστημονικούς λόγους για τους οποίους υπάρχει η διαρκής μάχη της θερμοκρασίας μεταξύ γυναικών και αντρών.

Ζέστη για τις γυναίκες

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσε ότι τα άκρα των γυναικών – τα χέρια και τα πόδια τους- είναι ψυχρότερα περίπου δύο βαθμούς από εκείνα των αντρών, γεγονός που εξηγεί γιατί οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στο κρύο.

Μία άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Maryland διαπίστωσε ότι ο μεταβολικός ρυθμός των ανδρών είναι περίπου 23 τοις εκατό υψηλότερος από ότι των γυναικών, πράγμα που σημαίνει ότι τα σώματα των γυναικών θερμαίνονται πιο αργά από τα σώματα των ανδρών.

Η ομάδα για την πρόσφατη έρευνα συγκέντρωσε περισσότερους από 500 φοιτητές μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Δεκεμβρίου 2017.

Τεστ για τους συμμετέχοντες

Οι φοιτητές συμμετείχαν σε εξετάσεις σε χώρο που κυμαινόταν από 16 ως 32 βαθμούς.

Κρύο για τους άντρες

Οι γυναίκες τα πήγαν καλύτερα όταν η θερμοκρασία του χώρου ήταν πιο υψηλή και έδωσαν πολλές περισσότερες απαντήσεις. Αντίθετα, οι άντρες απέδωσαν τα μέγιστα με χαμηλότερη θερμοκρασία.

Θερμοκρασία στη δουλειά

«Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι μπορεί να αυξηθεί η απόδοση κάποιων εργαζομένων με την αύξηση της θερμοκρασίας στους χώρους εργασίας, σε αντίθεση με τα παλαιότερα πρότυπα», τονίζουν οι ερευνητές.

Πηγή: vita.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)