Ζελένσκι: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ευρωπαϊκή υπόθεση

07/08/2025 | 17:14

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη». Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Πέμπτη (07.08.2025), την ώρα που η Ρωσία ανακοίνωσε επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται στην Ευρώπη «και η Ουκρανία είναι μέρος της Ευρώπης». Γι’ αυτό, όπως είπε, «η Ευρώπη πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία ειρήνευσης», με στόχο να σταματήσει ο πόλεμος που ξεκίνησε το 2022 με τη εισβολή της Ρωσίας.

Επαφές με το Βερολίνο
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, είχε την ίδια μέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, και ειδικότερα η πρόσφατη συνάντηση του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου Στιβ Γουίτκοφ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο Μερτς επανέλαβε τη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

Οι ΟΝΑΡ στη FRIDA
03/01/2026 | 10:26

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Αθηνάς Παπαχρήστου: Μήνες τώρα σε συνεργείο της Πάτρας το ασθενοφόρο – δωρεά της

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Βασιλόπιτα και ανταλλαγή ευχών στην Περιφέρεια την Πρωτοχρονιά