Ζελένσκι: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ευρωπαϊκή υπόθεση

07/08/2025 | 17:14

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη». Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Πέμπτη (07.08.2025), την ώρα που η Ρωσία ανακοίνωσε επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται στην Ευρώπη «και η Ουκρανία είναι μέρος της Ευρώπης». Γι’ αυτό, όπως είπε, «η Ευρώπη πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία ειρήνευσης», με στόχο να σταματήσει ο πόλεμος που ξεκίνησε το 2022 με τη εισβολή της Ρωσίας.

Επαφές με το Βερολίνο
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, είχε την ίδια μέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, και ειδικότερα η πρόσφατη συνάντηση του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου Στιβ Γουίτκοφ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο Μερτς επανέλαβε τη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πάτρα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στα έργα στη Βόνιτσα – Θρήνος στην πόλη και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 50χρονος ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Πέτρος Μαρσέλος- Θλίψη στον ιατρικό κόσμο

Πάτρα: Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά έξω από σχολείο, πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό

Πάτρα: Πάρκαρε το μηχανάκι της σε πολυκατάστημα και της βγήκε ξινό – Της το έβαλαν στο μάτι, τι είχε κάτω από τη σέλα

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου – Τη Δευτέρα η κηδεία του (ΦΩΤΟ)