Ζαΐμης: «Η θυσία των πεσόντων από τους Γερμανούς στα Σελλά αποτελεί παράδειγμα ελευθερίας»

21/01/2025 | 18:59

Τη μνήμη των πεσόντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα Σελλά, την 1/1/1944,  τίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025. 

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Φωκίων Ζαΐμης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, έπειτα από το μνημόσυνο που τελέστηκε στον  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Σελλών Πατρών. 

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης: «Οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Σελλών αποτελούν ένδειξη σεβασμού για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους βίαια και βασανιστικά. Η ανάμνηση αυτών των γεγονότων αποτελεί μια υπόσχεση προς τις επόμενες γενιές, για να διαφυλάξουμε την ελευθερία, την δικαιοσύνη και τα δικαιώματά μας. Η θυσία τους ενέπνευσε και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλη την ανθρωπότητα. Προσωπικά δηλώνω παρόν σε οποιοδήποτε δόκιμο και σύννομο τρόπο διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων στην Αχαΐα με επίκεντρο στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το 43».

20250121_zaimis_foto_3.jpg

20250121_zaimis_foto_1.jpg

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»