Υπουργείο Εργασίας: 700 προσλήψεις σε κέντρα κοινότητας δήμων – Δείτε τις ειδικότητες

18/09/2016 | 16:58

Σε προσλήψεις 700 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) ετήσιας διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης έως τρία χρόνια, θα προχωρήσουν οι δήμοι μετά από έγκριση από το υπουργείο Εργασίας.

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τα 254 Κέντρα Κοινότητας που θα δημιουργηθούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Η σχετική προκήρυξη σύμφωνα με το «Εθνος Εργασία» αναμένεται να «τρέξει» το φθινόπωρο, καθώς υπουργείο καιΑΣΕΠ αναζητούν τη φόρμουλα με βάση την οποία θα υπάρξει ειδική μοριοδότηση στους ήδη εργαζομένους σε δομές κατά της φτώχειας (όπως κοινωνικά παντοπωλεία), προκειμένου να απασχοληθούν εκ νέου.

Τις θέσεις θα προκηρύξει ο κάθε δήμος ξεχωριστά και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες, ωστόσο σε κάθε Κέντρο θα πρέπει να υπάρχει ένας συντονιστής από τον κλάδο ΠΕ/ΤΕ Κοιν. Εργασίας. Το υπόλοιπο προσωπικό θα προέρχεται από τις εξής ειδικότητες:

Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Κοινωνικών Επιστημών. • Ψυχολόγοι ή σχολικοί ψυχολόγοι (πτυχιούχοι ΑΕΙ με άδεια άσκησης επαγγέλματος). • Επισκέπτες Υγείας ή νοσηλευτές (πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ με άδεια άσκησης επαγγέλματος). • Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Οικ. Κατεύθυνσης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων. • Πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ με ειδίκευση ή/και εμπειρία στη μαθησιακή στήριξη και τη δημιουργική ενασχόληση παιδιών (π.χ. νηπιαγωγοί). • Διαμεσολαβητές για Ρομά και ευπαθείς ομάδες, τουλάχιστον ΥΕ (εκτόςΑΝ  δεν υπάρχουν υποψήφιοι με το τυπικό αυτό προσόν). • Διοικητικοί υπάλληλοι αρμόδιοι για την υποστήριξη του Κέντρου (τουλάχιστον Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε