Υπόθεση Μουρτζούκου – γιατρός Παναγιωτάκη: Κάποιοι είχαν ευαισθητοποιηθεί αλλά λοιδορήθηκαν, είχε παραβατικές συμπεριφορές και τις θεώρησαν «παιδικό παιχνίδι»

Σοβαρά ερωτήματα για την ανταπόκριση του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος σε πρώιμες ενδείξεις προβληματικής συμπεριφοράς της κατηγορούμενης Ειρήνης Μουρτζούκου.

Ο διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, μιλώντας στο ΕΡΤNews και τον Δημήτρη Κοτταρίδη κατήγγειλε ότι υπήρχαν εδώ και χρόνια προειδοποιήσεις από άτομα του στενού οικογενειακού κύκλου, οι οποίες όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά λοιδορήθηκαν.

«Κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν. Όμως λοιδορήθηκαν τότε από τον θείο, τον αδελφό της μητέρας…», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε σε περιστατικά – τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από μαρτυρίες – από την πρώιμη παιδική ηλικία της Ειρ. Μουρτζούκου, όπου είχε εκδηλώσει παραβατικές και παθολογικές συμπεριφορές, τις οποίες ορισμένοι θεώρησαν «παιδικό παιχνίδι», παρά τις ενδείξεις για σοβαρό κίνδυνο. «Έλεγαν “σώπα μωρέ, παίζει με το μαξιλάρι”. Μα πώς παίζει όταν το βάζει πάνω στο πρόσωπο άλλου παιδιού;», αναρωτήθηκε με έμφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Δημητρόπουλος είναι ο γιατρός ο οποίος παρέλαβε το νεκρό παιδάκι που έχασε τη ζωή του το 2024 και είναι το τελευταίο στη λίστα των βρεφών που έχασαν τη ζωή τους και η κατηγορούμενη βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

Ο πρόεδρος από «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος παράλληλα υπογράμμισε πως η αδράνεια και η απαξίωση τέτοιων προειδοποιήσεων μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδίες, ενώ υπενθύμισε ότι ο ρόλος των ενηλίκων είναι να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν εγκαίρως ανησυχητικές συμπεριφορές, όχι να τις αποσιωπούν.

Τοποθετήσεις όπως αυτή αναδεικνύουν τον κρίσιμο ρόλο της παρατηρητικότητας αλλά και της ευαισθησίας απέναντι σε σήματα κινδύνου — κυρίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά και τη διαχείριση τους μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

ΠΗΓΗ

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Πάτρα: Η πόλη έχασε τον μηχανοδηγό της! Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατό του

Nέα απόφαση: Ποιες περιοχές της Πάτρας και της Δυτ. Αχαΐας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ΛΙΣΤΑ

Πάτρα: Κάθονταν στην αυλή και τους έπεσε στο κεφάλι ένα δένδρο – Τρεις τραυματίες