Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας – Νεοχώρι Κυλλήνης: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, πέρασαν νωρίτερα οι δύο συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με αρχαία αντικείμενα του 2ου και 3ου π.Χ. αιώνα στο Νεοχώρι της Κυλλήνης που ήρθε στο φως την περασμένη Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 52 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διάθεση προς πώληση σπουδαίων αρχαίων κινητών μνημείων, παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, και ζήτησαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν σήμερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας – Νεοχώρι Κυλλήνης: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Θυμίζουμε πως μετά από έλεγχο του κλιμακίου, εντοπίστηκαν μια Ακέραιη μαρμάρινη Ερμαϊκή στήλη, με κεφάλι Ερμού, μια Ακέραιη πήλινη μελαμβαφή λήκυθο, «Ηλειακού Τύπου» ένα Πήλινο μελαμβαφές πινάκιο, μια Πήλινη, δίωτη, καστανοβαφή, άποδη κύλικα και Δεκατρία ασημένια νομίσματα, τριόβολα, εκ των οποίων δώδεκα Αχαϊκής Συμπολιτείας, «Ηλειακού Τύπου» και ένα Αρκαδικού Κοινού, άπαντα ελληνιστικής εποχής.

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες, επιδείχτηκαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρόκειται για ευρήματα σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας.

Οι αρχαιότητες, παραδόθηκαν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και το συνολικό κέρδος που θα αποκόμιζαν οι αρχαιοκάπηλοι από την πώλησή τους ανέρχεται στις 170 χιλιάδες ευρώ.

 

ΠΗΓΗ patrisnews.com

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Φονικός ξυλοδαρμός στην Πάτρα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια, έκλεισαν το δρόμο οι συγγενείς του 31χρονου – Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του “Αβαντάζ” (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)