Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης στο οδικό τμήμα Πλατανιώτισσα – Κερπινή – Διασταύρωση Πούντας – Καλαβρύτων

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το έργο βελτίωσης τμήματος στην Οδό Πλατανιώτισσα – Κερπινή – Διασταύρωση Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Οι εργασίες βελτίωσης που θα εκτελεστούν έχουν  συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατευρώ κι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Με τις παρεμβάσεις συντελείται ένα σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή, καθώς ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωσηστο υπόλοιπο τμήμα Πλατανιώτισσας- Σκεπαστού και γίνεται ασφαλτόστρωση από τη διασταύρωση έως τηνΚερπινή.Επιπλέον, από την έξοδο της Πλατανιώτισσας προς Βάλτα θα εκτελεστούνεργασίες εκβραχισμών, μόρφωση των πρανώνκαι σχηματισμός αναβαθμών

Με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, την άρση επικινδυνότητας από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, όπως επίσης  την τοποθέτηση σήμανσης, η οδική ασφάλεια θα ενισχυθεί σημαντικά, συνθήκες που θα διευκολύνουν και τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων.  Παράλληλα, η βελτίωση της βατότητας μειώνει τον χρόνο μεταφοράς ευπαθών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Έτσι, η βελτίωση της προσβασιμότητας αναμένεται να ενισχύσει τις δραστηριότητες αγροτουρισμού, προσελκύοντας επισκέπτες και ενισχύοντας περαιτέρω την τοπική οικονομία.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)