Ξεκίνησαν σήμερα τα Παραμύθια της Νερομάνας στην Κρήνη, με υπαίθριο εργαστήριο Χαρακτικής στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια. «Οι Μικροί Χαράκτες» με την καθοδήγηση του εικαστικού Αλέξη Φραγκούλη δημιούργησαν πρωτότυπες μήτρες και τύπωσαν τα έργα τους σε λωρίδες υφασμάτων. Τα χαρακτικά τους στέγνωσαν κρεμασμένα στα κλαδιά των δέντρων και θα χρησιμοποιηθούν ως σκηνικό στη Ρεματιά της Νερομάνας στις αφηγήσεις που θα γίνουν Σάββατο 19 Ιουλίου, από τις 7 το απόγευμα.
Το ρυθμό στο ξεκίνημα, θα δώσειο Άγγελος Νικολόπουλος με τα κρουστά του συνοδεύοντας τις αφηγήτριες Άννα Δενδρινού και Αθηνά Καλλιμάνη, παράλληλα με την μουσική υπόκρουση των τζιτζικιών και τα κελαηδίσματα των πουλιών. Με τα χρώματα του δειλινού να δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς και με αφηγήσεις από την παράδοση μας, απομακρυνόμαστε για λίγο από την ένταση της καθημερινότητας.
Με παιχνίδια όπως το «χαλασμένο τηλέφωνο» και οι νερόμπομπες, μικροί και μεγάλοι, κεράσματα από τους ντόπιους με προϊόντα της περιοχής, συνδεόμαστε μεταξύ μας και με τις ρίζες μας.
Καλοδεχούμενες είναι πάντα οι αφηγήσεις από παρευρισκόμενους, για να ξετυλίξουμε όλοι μαζί το κουβάρι με θρύλους και ιστορίες από την παράδοσή μας!
Τη βραδιά θα κλείσει μουσικά ο Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος τραγουδώντας με την κιθάρα του και τη συμμετοχή όλης της παρέας.
Την Κυριακή 20 Ιουλίου, τα Παραμύθια της Νερομάνας μας ταξιδεύουν στο Καστρίτσι. Στις 7 το απόγευμα, στη Νερομάνα του χωριού, μικροί, μεγάλοι θα γευτούμε το δροσερό νερό της πηγής και θα χαρούμε αφηγήσεις και παραμύθια. Την αρχή θα κάνει Κώστας Παπαγιαννόπουλος και η Ελένη Σιμώνη από το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας με «Άγνωστα στοιχεία για το χωριό, την περίοδο της Τουρκοκρατίας και στα νεότερα χρόνια». Σε σελιδοδείκτες θα καταγραφούν τα τοπωνύμια της περιοχής και θα μοιραστούν σαν αναμνηστικά και αφορμή για περισσότερη έρευνα.
Με σκηνικό αυτοσχέδιους αργαλειούς και κρεμασμένες στα δέντρα κουρτίνες με κουρελάκια, θα δοκιμάσουμε να υφάνουμε, αλλά και θα φωτογραφηθούμε μέσα από τα ζωγραφισμένα πλαίσια.
Με αφηγήσεις από τις παραδόσεις μας θα συνεχίσουν η Άννα Δενδρινού και η Δήμητρα Νικολοπούλου, ενώ, θασυνοδεύει με το σαντούρι της η Πέννυ Γεωργοπούλου.
Η βραδιά θα κλείσει στο προαύλιο της εκκλησίας στο κέντρο του Καστριτσίου, με την παράσταση μαριονέτας «Καλλιτέχνες Δρόμου» από το Κουκλοθέατρο Χαρούπ! Με βιρτουόζους μουσικούς, μοναδικούς χορευτές και περιοδεύοντες θαυματοποιούς φακίρηδες, που έρχονται να ξεσηκώσουν τα παιδιά, οι μαριονέτες του Κώστα Σαλπιστή ζωντανεύουν από το Κουκλοθέατρο Χαρούπ για να μας διδάξουν την Τέχνη του Δρόμου.
Κεράσματα, μικρές εκθέσεις και εκπλήξεις είναι στο πρόγραμμα!
Σας περιμένουμε!
Το Φεστιβάλ Αφήγησης γίνεταισε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κρήνης και Καστριτσίου καιτις Τοπικές Κοινότητες Άνω Καστριτσίου και Κρήνης καιμε την πολύτιμη στήριξη τωνχορηγών: Καποτάς ΑΕ, Μασούτης, Τεχνικό γραφείο Καψής, Χάχαλης- Tεντούρα Κάστρο, Kουτσούκος -Hellas Green και νερό Σουρωτή.
Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες στο Πολύεδρο και στο 2610 277342.