Βρούτσης: Από 2 Ιουνίου θα γίνουν οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις

23/05/2020 | 09:33

 

«Δεν υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις», τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι οι μειώσεις που είδαν ορισμένοι συνταξιούχοι στις συντάξεις αυτού του μήνα οφείλονται στη φορολογική διευθέτηση που έγινε προκειμένου να πάρουν τις προβλεπόμενες αυξήσεις από τις 2 Ιουνίου.

Βρούτσης: Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος
«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές.», επεσήμανε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι έγινε φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις επικουρικές συντάξεις 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε, επίσης, ότι η παρακράτησε που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα 20 λεπτά τον μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017, εξηγώντας πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής