Βρέθηκε 14χρονος πρόσφυγας που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη

01/06/2017 | 18:58

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του 14χρονου Σύρου πρόσφυγα, Mufed Hasan, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στις 30 Μαΐου στην περιοχή της Παλιούρας στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, ο νεαρός πρόσφυγας, που διαμένει σε δομή φιλοξενίας με την θετή μητέρα του, βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

«Η περιπέτεια του Mufed Hasan, 14 ετών, έληξε αίσια σήμερα, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο ανήλικος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Mufed Hasan και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Την ίδια ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας του 14χρονου πρόσφυγα-μετανάστη Mufed Hasan, θα μπορούσαν να έχουν και άλλες εξαφανίσεις παιδιών προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονταν στη χώρα μας αν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε έγκαιρα και έγκυρα ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα και με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

Πηγή: thestival.gr

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του