Βρετανία: Ο Σερ Εντ Ντέιβι μποϊκοτάρει την επίσκεψη Τραμπ

27/08/2025 | 23:09

Ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Σερ Έντ Ντέιβι, γνωστοποίησε —μέσω ανακοίνωσης του γραφείου του— ότι δεν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στο Κάστρο του Ουίνδσορ, κατά την επικείμενη κρατική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα.

Στο μήνυμά του, ο Ντέιβι εξηγεί ότι η απόφασή του σχετίζεται με την κρίση στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «λιμοκτονία, δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ομήρους που παραμένουν αιχμάλωτοι σχεδόν δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις της Χαμάς».

Κατηγορεί τον Πρόεδρο Τραμπ ότι, ενώ διαθέτει «την ισχύ να ασκήσει πραγματική πίεση» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ώστε να τερματίσει την επίθεση και τον αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επιλέγει «να αφήνει τη δυστυχία να συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ θα μπορούσε να αξιοποιήσει την επιρροή του σε κράτη του Κόλπου, όπως το Κατάρ, για την απελευθέρωση των ομήρων και να προωθήσει μια εκεχειρία που θα οδηγούσε σε λύση δύο κρατών.

Ο Ντέιβι υπογραμμίζει ότι η απουσία του από το δείπνο αποτελεί «μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τον Κιρ Στάρμερ» ότι «η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα δεν μπορεί να αγνοηθεί».

ertnews.gr

Γλάσο λεμονιού
03/11/2025 | 19:35

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος αθλητής “στούκαρε” σε σταθμευμένο όχημα στην Ακτή Δυμαίων! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα