Βραζιλία- κορoνοϊός: Ο Μπολσονάρου λέει ότι «βαριέται» ερωτήσεις σχετικά με τους θανάτους

12/10/2021 | 10:56

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να «βαριέται» από ερωτήσεις που σχετίζονται με το τραγικό ορόσημο των 600.000 θανάτων από την Covid-19 το οποίο ξεπέρασε η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής την περασμένη Παρασκευή.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά του Μπολσονάρου καταγράφουν πτώση λόγω του χειρισμού της πανδημίας, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της αδύναμης οικονομίας.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επιχειρεί από την έναρξη της πανδημίας να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του ιού, προτάσσοντας μη αποδεδειγμένες θεραπείες και τασσόμενος κατά των lockdown.

Σήμερα, καθώς ήταν περικυκλωμένος από υποστηρικτές του στην παραλία στο Γκουαρούχα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19.

«Σε ποια χώρα δεν πέθαναν άνθρωποι; Πες μου!» απάντησε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Κοίτα, δεν ήρθα εδώ για να βαρεθώ», συνέχισε ο ίδιος.

Με 601.011 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Βραζιλία, η χώρα καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 21.575.820· η Βραζιλία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)