Βραζιλία: 28 νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών

08/05/2021 | 10:32

Σε τουλάχιστον 28 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από μια επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον εμπόρων ναρκωτικών σε φαβέλα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, στον νεότερο απολογισμό των θυμάτων της πιο αιματηρής αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την ιστορία της πόλης αυτής της Βραζιλίας.

Τα πτώματα τριών ακόμη ανθρώπων που ανασύρθηκαν από τη φαβέλα χθες ήταν άνδρες με δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με την αστυνομία. Είκοσι τέσσερα άλλα άτομα και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν επίσης στην επιχείρηση της Πέμπτης στη φαβέλα Ζακαρεζίνο, στο βόρειο τμήμα του Ρίο.

«Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν ότι οι νεκροί ήταν έμποροι ναρκωτικών. Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών για να σκοτώσουν, κατόπιν εντολών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Άλαν Τουρνόφσκι.

Η αιματοχυσία προκάλεσε έντονη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κατήγγειλε την αστυνομία για την «αξιοκατάκριτη και αδικαιολόγητη» απώλεια ζωής σε μια γειτονιά που κατοικείται κυρίως από μαύρους και φτωχούς ανθρώπους.

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε χθες τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για την αστυνομική επιχείρηση. Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ έκανε λόγο για «δυσανάλογη και άσκοπη» χρήση αστυνομικής βίας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Διονύσης Πολυδερόπουλος πατέρας τριών παιδιών – Σήμερα η κηδεία του ΦΩΤΟ