Βουλή: Άρση ασυλίας Ακρίτα μετά την μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

10/09/2024 | 14:01

Με ευρύτατη πλειοψηφία 264 «υπέρ» ήρε η Ολομέλεια του κοινοβουλίου την ασυλία της κυρίας Ελένας Ακρίτα μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον της η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Αιτία για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσε ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα στα social media κατά της συζύγου του πρωθυπουργού. Η ανάρτηση μάλιστα είχε προκαλέσει την αντίδραση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Κατά την συζήτηση του δικαστικού αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας στην Ολομέλεια η κυρία Ακρίτα ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης, επέμεινε στους ισχυρισμούς ενώ υποστήριξε πως η κυρία Γκραμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει “εάν είναι πολιτικό πρόσωπο ή ιδιώτης”.

Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε την τοποθέτηση της κυρίας Ακρίτα υποκριτική και πρόσθεσε «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε, αφήνοντας όμως εκτός της οικογένειες μας».

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!