Βουλγαρία: Η πρώτη ομάδα ερευνητών αναχωρεί για να προετοιμάσει βάση στην Ανταρκτική

26/11/2022 | 20:53

 

Η πρώτη ομάδα της 31ης Βουλγαρικής Αποστολής στην Ανταρκτική θα επιφορτιστεί με το καθήκον να ξεπαγώσει και να προετοιμάσει για τα επόμενα στάδια τη βουλγαρική βάση του Πόλου που φέρει το όνομα Αγ. Κλίμεντ Όχριντσκι στην Ανταρκτική.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η πρώτη ομάδα της Αποστολής αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Σόφιας πραγματοποιώντας τη διαδρομή Σόφια – Άμστερνταμ – Σαντιάγο της Χιλής – Πούντα Αρένας – Νησί Λίβινγκστον. Αυτό ανακοινώθηκε από το Βουλγαρικό Ινστιτούτο Ανταρκτικής του οποίου ο διευθυντής, καθηγητής Χρίστο Πιμπίρεφ, ηγείται των βουλγαρικών αποστολών στην Ανταρκτική.

Η πρώτη ομάδα ερευνητών που αναχώρησε φέτος από τη Βουλγαρία περιλαμβάνει τον μηχανικό-ηλεκτρολόγο Κονστανίν Νέντεφ, τον διοικητή της βουλγαρικής βάσης “Αγ. Κλίμεντ Όχριντσκι” Ατάνας Πελτέκοφ, τους ειδικούς σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης Πέτρα Τριλίντσεφ και Κάμεν Νέντκοφ, Πέταρ Σαποντζίεφ, την γεωγράφο ΤεμενΌζκα Σπασόβα, την σεισμολόγο Γκεργκάνα Γκεοργκίεβα, τον δερματολόγο Ιβάν Μπογδάνοφ, την ακτινολόγο Βικτόρια Νεντιαλκόβα και τον βιολόγο Ατίλα Μαρκόφ.

Στις 5 Νοεμβρίου η ομάδα της Βουλγαρικής Αποστολής στην Ανταρκτική πραγματοποίησε σεμινάριο στο Αχελόι, στο οποίο παρευρέθηκαν συμμετέχοντες στην 31η Βουλγαρική Αποστολή στην Ανταρκτική και αξιωματικοί του ερευνητικού πλοίου “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”, το οποίο αναμένεται να αποπλεύσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την Ανταρκτική.

Στο σεμινάριο στο Αχελόι συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας Νικόλα Βαπτσάροφ, ο ναύαρχος Μπόγιαν Μεντνικάροφ και ο γενικός διευθυντής του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (BTA), Κίριλ Βάλτσεφ, οι οποίοι συμμετείχαν στην 28η Βουλγαρική Αποστολή στην Ανταρκτική.

Ο καθηγητής Πιμπίρεφ είπε στο BTA ότι το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από τη Βάρνα στα μέσα Δεκεμβρίου για την αποστολή του στην Ανταρκτική, όπου αναμένεται να φτάσει στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023.

Στις 11 Νοεμβρίου, σε παραδοσιακή τελετή, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ παρέδωσε την εθνική σημαία της χώρας στους συμμετέχοντες στην 31η βουλγαρική Αποστολή στην Ανταρκτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας