Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έρχεται νέα πρόσκληση στο τέλος Οκτωβρίου

12/09/2024 | 14:38

Για  το θέμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό.

«Αυτό που θα έχουμε αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό από το 2025 και μετά είναι να μπορούν και οι δήμοι πλέον με την διάταξη που φέραμε να προσθέσουν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς .Κυρίως το πρόβλημα είναι στα βρεφικά τμήματα  έτσι ώστε να  μπορέσει να αντικατοπτριστεί όλο αυτό το σύνολο των voucher και σε υλοποιημένη πολιτική . Να μπορεί  δηλαδή ο γονέας  να βρει θέση σε σταθμό .Αυτό το πρόγραμμα και η πρόσκληση θα είναι στον αέρα τέλος Οκτωβρίου καθώς έχουμε τρέξει ήδη πολύ τις διαδικασίες έτσι ώστε να αφορά και τους δήμους και τους ιδιώτες. Μιλάμε και για αύξηση θέσεων εργασίας σε υπάρχοντες σταθμούς αλλά και για δημιουργία νέων σταθμών ».

«Εδώ μιλάω και απευθύνομαι σε δήμους που δεν έχουν αυτή τη στιγμή σταθμούς και πρέπει να αποκτήσουν . Είναι χρηματοδότηση  από το Ταμείο Ανάκαμψης .. 70 εκατ ευρώ . Και μιλάμε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ηλικιακό όριο μεταξύ 2 μηνών και 2,5 ετών. Αυτή είναι σημαντική προσθήκη. Καλύπτει έως και 50%  και για κτιριακές δομές για βελτιώσεις για εξωτερικούς χώρους και για εξοπλισμό » συμπλήρωσε.

 

ΠΗΓΗ

 

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη