Βορίζια: Ταυτοποιήθηκαν οι 5 καταζητούμενοι για το μακελειό – Συλλήψεις για παράνομο οπλισμό, από πυροβολισμό ο θάνατος της γυναίκας, δεν θα γίνει σήμερα η κηδεία του 39χρονου, κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη

02/11/2025 | 12:08

Στην ταυτοποίηση των 5 εμπλεκομένων που κρύβονται στα βουνά και συμμετείχαν στους πυροβολισμούς στα Βορίζια Ηρακλείου έφτασε η αστυνομία η οποία προχώρησε και σε δύο συλλήψεις στο χωριό.

Οι 5 άνδρες που έχουν σκορπίσει στα βουνά θεωρούνται από τους πρωτεργάτες των πυροβολισμών στα Βορίζια Ηρακλείου.

Παράλληλα η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις κατοίκων του χωριού, για κατοχή σφαιρών και παράνομου οπλισμού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ζώσει τα Βορίζια και έχουν κάνει ελέγχους σε 10 σπίτια στα οποία βρήκαν μια αδήλωτη καραμπίνα αλλά και αρκετές σφαίρες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες του μακελειού προσπάθησαν αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό να ξεφορτωθούν πολλά από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν. Κάποια όπλα, πάντως, φαίνεται ότι έχουν μαζί τους οι άνδρες που καταζητούνται στα γειτονικά βουνά της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιούνται έρευνες σε όλα τα σπίτια, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και υψηλόβαθμα κλιμάκια της Αστυνομίας. 

Δύο κονβόι οχημάτων μπήκαν στο χωριό νωρίτερα το πρωί, μεταφέροντας στελέχη της ΕΚΑΜ και ειδικές δυνάμεις από την Αθήνα.

Δεν θα γίνει σήμερα και η κηδεία του νεκρού του Φανούρη Καργάκη για λόγους ασφαλείας.

Μόλις ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και αποκατασταθεί η τάξη, ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το υπουργείο Παιδείας, θα επισκεφτεί τα σχολεία των Βοριζίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) καθώς και τα σχολεία του Ζαρού (Δημοτικό και Γυμνάσιο), τα οποία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Με εντολή της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα μεταβεί στην Κρήτη προκειμένου να στηρίξει τη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα τους μαθητές της περιοχής, μετά τα χθεσινά τραγικά γεγονότα.

Μόλις ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και αποκατασταθεί η τάξη, η ομάδα θα επισκεφτεί τα σχολεία των Βοριζίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) καθώς και τα σχολεία του Ζαρού (Δημοτικό και Γυμνάσιο), τα οποία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Φαιστού και τα στελέχη της εκπαίδευσης της περιοχής, ώστε να συντονιστεί άμεσα η αποστολή της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης.

Η αποστολή αυτή έχει ως στόχο τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, με έμφαση στην παροχή ψυχολογικής πρώτης βοήθειας (Psychological First Aid), την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και τη διασύνδεση με υπηρεσίες μακροχρόνιας ψυχολογικής φροντίδας, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

newsit.gr – protothema.gr

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία