Βόλεϊ: «Χάλκινη» η Βραζιλία στο Παγκόσμιο Γυναικών

07/09/2025 | 16:45

Η Βραζιλία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης η ομάδα του Ζε Ρομπέρτο νίκησε την Ιαπωνία με 3-2 σετ ύστερα από μια συναρπαστική μονομαχία (25-12, 25-17, 19-25, 27-29, 18-16).

Οι Βραζιλιάνες κυριάρχησαν απόλυτα στα δύο πρώτα σετ, με την Γκάμπι να λάμπει και να αναδεικνύεται σε πρώτη σκόρερ του αγώνα με 35 πόντους. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός για τη Βραζιλία ήταν το μπλοκ, όπου η Τζούλια Κουντίες διέπρεψε με πέντε «στοπ», ενώ οι Ντιάνα και Ροζαμαρία ακολούθησαν με τρία εκάστη.

Στο τρίτο σετ, η Ιαπωνία αναπτύχθηκε και πήρε ένα προβάδισμα οκτώ πόντων για να μειώσει, ενώ στο επόμενο η βραζιλιάνικη ομάδα ξεκίνησε καλύτερα αλλά είχε στιγμές αστάθειας και οι Γιαπωνέζες ισοφάρισαν. Η νικήτρια κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου η Γκάμπι έλαμψε γι΄ άλλη μια φορά, ηγούμενη της «χρυσοπράσινης» ομάδας.

Η Βραζιλία αύξησε τη συλλογή μεταλλίων της στη διοργάνωση, φτάνοντας συνολικά τα έξι: τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα. Η Ιαπωνία, από την άλλη πλευρά, διατήρησε την 15ετή «ξηρασία» της χωρίς να φτάσει στο βάθρο του τουρνουά, παρά το γεγονός ότι ήταν η δεύτερη υψηλότερη σε κατακτήσεις μεταλλίων με επτά μετάλλια (τρία χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο).

Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών σειρά παίρνει το ανδρικό, που θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 28 του μήνα, στις Φιλιππίνες Η ομάδα του Μπερναρντίνιο θα επιδιώξει τον τέταρτο τίτλο της κάνοντας ντεμπούτο την επόμενη Κυριακή (14/9), εναντίον της Κίνας.

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα-Θρήνος και πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου-ΦΩΤΟ

Από τη Δυτική Ελλάδα η 25χρονη που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο στο Κιάτο

Πάτρα: Η τραγωδία με τον Δημήτρη Λιόπετα! Οι γονείς δεν γνώριζαν τίποτα, δύο ώρες μετά το μοιραίο

ΣΟΚ: Γνωστή πατρινή κατηγορεί τον επιχειρηματία σύζυγό της για ξυλοδαρμό

Πάτρα: Την Πέμπτη η κηδεία του 27χρονου Δημήτρη Λιόπετα -Η επιθυμία της οικογένειας- Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του ΙΧ, απολογείται την Παρασκευή 

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 47χρονου δημοσίου υπαλλήλου Παναγιώτη Χονδρού